URL-parameters om de voortgang van de campagne bij te houden

URL-parameters om de voortgang van de campagne bij te houden

Deze functie is alleen opgenomen in het Enterprise-plan met de optie Campagnes.

Een URL-parameter is het laatste deel van de URL dat u kunt aanpassen en gebruiken om iemand te identificeren. Als u bijvoorbeeld iemand op basis van zijn e-mailadres wilt identificeren, kan de URL er als volgt uitzien: surveyanyplace.com/pcsc/?rid=EM_jdoe@gmail.com

Klinkt interessant, maar waarom is dit nuttig?!

• U kunt zien welke van uw contacten de campagne hebben voltooid of hoe ver ze zijn
  • U kunt contactpersonen filteren in de weergave Resultaten nadat ze de campagne hebben voltooid

Geweldig, nu weet u waarom URL-parameters nuttig zijn, laten we het eens worden over hoe u deze kunt maken.

1 Stuur een gepersonaliseerde link

Nadat u uw campagne heeft gemaakt (zie de handleiding hier), gaat u naar het tabblad Mijn Contacten en uploadt u de contactpersonen aan wie u de campagne wilt verzenden. U kunt een lijst met contactpersonen uploaden door op Upload contacten te klikken of contactpersonen individueel in te voeren (klik op het omcirkelde pictogram aan de rechterkant).

URL Parameters - Upload contacten

Lees de uitgebreide handleiding hier voor alles wat u moet weten over Mijn Contacten.

Nu uw contacten zijn geüpload, is het verzenden van e-mailuitnodigingen de gemakkelijkste en snelste manier om gepersonaliseerde URL-koppelingen naar contactpersonen te verzenden. Blader op het tabblad Delen omlaag om Deel jouw campagne via e-mail en klik op Stuur e-mailuitnodigingen. Geef uw e-mailuitnodiging een naam en voeg uw naam en e-mailadres toe. Kies de contactlijst die u ook de e-mailuitnodiging wilt sturen en nu bent u klaar om de e-mail te schrijven.

URL parameters - emailuitnodigingen

Schrijf de tekst van het bericht en wanneer u klaar bent, klikt u op variabelen en u vindt een lijst met verschillende typen variabelen die u aan de uitnodiging kunt toevoegen. We raden aan om een klikbare link toe te voegen met e-mail, of voor extra veiligheid, kies een klikbare link met unieke ID. Voor welke link u ook kiest, het systeem zal automatisch unieke enquêtekoppelingen naar elk contact creëren en versturen en zij zullen een e-mail ontvangen met uw bericht en een link waarop ze klikken om de campagne te beantwoorden. Deze koppeling is uniek voor hen en het systeem kan ze vervolgens identificeren, zodat u in de weergave Responsen de lijst met voltooide campagnes ziet, inclusief hun naam en e-mailadres, dus je kunt ook de lijst filteren.

Lees de volledige helpgids hier voor meer informatie over e-mailuitnodigingen voor campagnes.

Maar wat als u een paar contacten bent vergeten en u ook gepersonaliseerde links wilt sturen? Of wil je iemand een link per sms sturen? Wees niet bang, je kunt eenvoudig je eigen link maken met een URL-parameter. Laten we nu kijken hoe dat te doen.

Bovenaan het tabblad Campagnes delen vindt u de campagnelinks. Klik op kopiëren om een kopie van de link te maken.

Campagne - Delen

URL-parameters-Delen korte link

Nu u de koppeling hebt, kunt u verschillende velden uit de contactgegevens gebruiken om toe te voegen aan het einde van de koppeling. Het volgen van een voorbeeld is eenvoudiger, dus bekijk het eerste contact in onze lijst:

URL parameters - contacten

Als we Steven een gepersonaliseerde link willen sturen, doen we het volgende. Neem de campagne link die u hebt gekopieerd en voeg /?rid= toe aan het einde van de link. Kies vervolgens een van de volgende eindes:

Tip: Voor maximale veiligheid wordt het gebruik van de unieke ID aanbevolen, omdat de waarde ervan niet kan worden 'geraden'. Dit is het unieke nummer dat het systeem automatisch toewijst aan elk contact.

Zorg ervoor dat u de juiste link naar de juiste respondent stuurt en dat u klaar bent om te gaan!

2 Volg de voortgang van de respondenten

Het campagnemenu en de onderliggende vragenlijsten zien er exact hetzelfde uit of ze worden gelanceerd met een respondent-ID of zonder (anonieme modus):

Wanneer een respondent een vragenlijst heeft ingevuld, wordt dit zichtbaar in het campagnemenu:

Als u alle respondenten voor een campagne wilt bekijken, scrolt u omlaag naar Alle campagnes onder aan het startscherm en klikt u op het pictogram om de respondenten voor de campagne te bekijken.

Campagnes respondenten

Dit toont de respondenten samen met de totale score (als een score werd toegevoegd aan de enquête / quiz) en de voortgang. De voortgang is het aantal enquêtes / quizzen dat de respondent al heeft genomen versus het totale aantal enquêtes / quizzen in de campagne.

View respondents' progress

Klik op Filter om alleen de resultaten van bepaalde respondenten te bekijken.