Hoe een campagne te maken

Deze functie is alleen opgenomen in het Enterprise-plan en ReportR-plan met optiecampagnes.

Een campagne toont een groep vragenlijsten allemaal in één scherm dat kan worden geopend met slechts één enkele link. Respondenten kunnen het campagnemenu van vragenlijsten bekijken en vervolgens op de vragenlijst klikken die ze willen invullen.

U kunt toegang geven tot de volledige selectie of slechts één (of meerdere) vragenlijst (en) tegelijkertijd. Een campagne kan anoniem of op naam worden geopend.

Waarom zou je willen weten wie je campagne voert?

• U kunt zien welke vragenlijsten zij hebben ingevuld
  • Je kunt hun scores bekijken

Lees deze handleiding met details over het volgen van de voortgang van contacten.

Dus nu weet u wat een campagne nuttig kan zijn voor ... laten we eens kijken hoe u uw vragenlijsten kunt combineren in een campagne.
Dit is wat deze handleiding zal behandelen:

1. Maak een nieuwe campagne
  2. Name your campaign
  3. Set up the campaign menu
  4. Add your questionnaires
  5. Choose which questionnaires to show
  6. Share your campaign

1 Maak een nieuwe campagne

Meld u aan en scrol omlaag door het Home scherm naar de sectie met de naam Alle campagnes. Klik op Nieuwe campagne maken.

Maak een nieuwe campagne

2 Geef uw campagne een naam

Nu zie je een scherm dat lijkt op het vragenlijstscherm. U kunt uw campagne een naam geven en uw eigen link maken.

Campagnetitel

3.1 Introduceer uw campagne

Het is tijd om een Intro-tekst in te voeren die in het campagnenu verschijnt. Het campagnemenu is het eigenlijke menu met de enquête- / quizknoppen die de respondent zal zien.

Schrijf hier je introtekst.

Campagne - intro tekst

Tip: Zorg ervoor dat je duidelijk schrijft wat van respondenten wordt verwacht, zodat ze vanaf het begin niet in de war zijn. Geef aan of ze kunnen kiezen om een vragenlijst in te vullen of dat u wilt dat ze allemaal worden ingevuld.

De Intro-tekst verschijnt bovenaan de lijst met vragenlijsten. Dit is hoe uw campagnemenu eruit zou kunnen zien:

3.2 Wijzig de instellingen van uw vragenlijst in het campagnemenu

Ga naar de rechterkant van het scherm om wijzigingen aan te brengen in de vragenlijstinstellingen van het campagnemenu.

Campagne menu instellingen

1. Schakel deze knop in als u alle actieve en inactieve vragenlijsten in het menu wilt weergeven. Zie sectie 5 voor meer informatie over het tonen en verbergen van geselecteerde vragenlijsten.
  2. Score weergeven naast de vragenlijst - wanneer een respondent een van uw quizzen of enquêtes heeft gebruikt om een score te behalen, wordt de score weergegeven in het campagnemenu naast die enquête of quiz. U kunt deze functie alleen gebruiken als u uw respondenten vooraf aan de campagne koppelt. Lees hier meer over.
  3. Als u een vernieuwen-knop wilt, schakel deze dan in met deze knop. Als uw respondenten de campagne op hun eigen apparaat nemen, kan het handig zijn om de knop Vernieuwen toe te voegen, zodat ze de pagina eenvoudig kunnen vernieuwen om de nieuwste updates te bekijken.

4 Voeg uw vragenlijsten toe

Klik op Voeg vragenlijsten toe om uw vragenlijsten aan de campagne toe te voegen.

Campagne - voeg vragenlijst toe

Tip: Het is het beste om vragenlijsten alleen toe te voegen als ze volledig zijn voltooid, omdat u de vragen in het scherm Campagnes niet kunt wijzigen. Als er wijzigingen nodig zijn, gaat u naar de startpagina en wijzigt u de vragenlijst in de lijst met alle vragenlijsten. De wijzigingen die u aanbrengt, worden automatisch bijgewerkt in uw campagnevragenlijst.

Nu kunt u kiezen welke van uw vragenlijsten u aan de campagne wilt toevoegen. Klik om de originele vragenlijst toevoegen of Voeg toe als kopie om de originele vragenlijst te kopiëren. Als u als kopie toevoegt en wijzigingen aanbrengt, moet u de kopie en niet het origineel wijzigen, zodat de wijzigingen in uw campagne worden bijgewerkt.

Campagne - voeg vragenlijsten toe

Nadat u de vragenlijsten heeft toegevoegd, verschijnen ze in het menu Campagne:

Campagne - vragenlijst

5 Kies welke vragenlijsten u wilt laten zien

U kunt ervoor kiezen om alle vragenlijsten weer te geven in het campagnemenu of alleen geselecteerde vragenlijsten. Laten we naar elke optie kijken.

5.1 Toon slechts één vragenlijst

Toon één vragenlijst wanneer u uw respondenten één link wilt geven en u kunt overschakelen naar verschillende vragenlijsten wanneer de timing goed is.

U moet het campagnemenu verbergen - schakel de knop laat zien naar links.

Campagne menu - laat zien

Kies welke van uw vragenlijsten u wilt laten zien door die naar laat zien en de anderen te verbergen.

Campagne - vragenlijst - laat zien

Tip:  Hier is een idee voor wanneer er één vragenlijst kan worden gebruikt - stuur de link vóór een trainingssessie met een korte enquête over wat u kunt verwachten en vraag respondenten om de koppeling een bladwijzer te geven. Tijdens de training kun je de vragenlijst vervangen door een korte interactieve quiz en hen vragen terug te gaan naar de link. Na de training kun je je evaluatie daar plaatsen.

5.2 Toon alle vragenlijsten (en maak er slechts enkele toegankelijk)

Zorg ervoor dat uw campagnemenu is ingesteld om weer te geven en dat u alle actieve en inactieve vragenlijsten in het menu hebt ingeschakeld.

Campagne menu - toon alle vragenlijsten

Kies uit uw vragenlijst welke u wilt weergeven door de knop Weergeven te gebruiken. Als u ze allemaal laat zien, kunnen ze op elk moment door de respondent worden genomen.

Campagne - toon alle vragenlijsten2

Alle vragenlijsten die zijn gemarkeerd om te worden weergegeven, verschijnen als klikbare knoppen in het campagnemenu. Vragenlijsten die zijn gemarkeerd om te worden verborgen, verschijnen als grijze knoppen.

Tip: Gebruik dit type menu om uw respondenten een reden te geven om terug te gaan naar de link en hen te laten zien wat er nog meer zal komen.

5.3 Laat alleen verschillende enquêtes / quizzen van uw selectie zien

Zorg ervoor dat uw campagnemenu is ingesteld om weer te geven en dat u alle actieve en inactieve vragenlijsten in het menu hebt uitgeschakeld.

Campagne - laat alleen verschillende quizzen van uw selectie zien

Kies uit uw vragenlijst welke u wilt weergeven door de knop weergeven te gebruiken. Als u ze allemaal laat zien, kunnen ze op elk moment door de respondent worden genomen.

Campagne Laat zien 3

Alleen vragenlijsten die zijn gemarkeerd om te worden weergegeven, verschijnen als klikbare knoppen in het campagnemenu. Vragenlijsten die zijn gemarkeerd om te worden verborgen, worden niet weergegeven in het campagnemenu.

Tip: Dit type menu met verborgen vragenlijsten is perfect als u de respondenten niet wilt afleiden of het gevoel wilt geven dat ze veel werk zullen hebben om alles te beantwoorden. U kunt oudere enquêtes deactiveren en de andere enquêtes in uw campagne activeren terwijl u bezig bent.

6 Deel uw campagne

Yay - je hebt je campagne opgezet, nu wil je hem delen met de wereld ... of misschien alleen je werknemers! Raadpleeg deze handleiding voor alle manieren om te delen (koppelen, insluiten of e-mailen) of bekijk deze gedetailleerde handleiding voor meer informatie over het per e-mail verzenden van uw campagne.

Je bent klaar ... zodra je op Opslaan hebt geklikt natuurlijk!