PDF: Horizontale Staafdiagram

ReportR: Horizontale Staafdiagram

Deze functie is opgenomen in het ReportR-plan. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Voeg een Horizontale staafdiagram widget toe aan uw aangepast rapport om respondenten resultaten of andere sets van data in een oogopslag aan te tonen.

Laten we gaan! Begin met het toevoegen van een grafiektitel die bovenaan het staafdiagram wordt weergegeven.

Dan is het tijd om een kijkje te nemen naar de details van de grafiek:

PDF staafdiagram dimensies

1. Dimensie naam - dit is de legende die onder het staafdiagram wordt weergegeven en beschrijft wat elke balk weergeeft.
  2. Metrische naam - de naam die aan de linkerkant van de grafiek wordt weergegeven en die de balk labelt. Deze naam moet beschrijven wat de categorie in de balk weergeeft, bijvoorbeeld verschillende onderwerpen of vaardigheden.
  3. Metrische waarde - kies voor elke balk welke waarde moet worden weergegeven. Gebruik de vervolgkeuzelijst om een van de variabelen te selecteren. Als u bijvoorbeeld vraagblokken hebt gemaakt met vragen over 3 verschillende onderwerpen, is de eerste metriekwaarde mogelijk de score voor vraagblok 1.
  4. Metrische kleur - klik op het potloodpictogram om de kleur selector te openen en kies welke kleur elke balk moet hebben. U kunt alle balken in dezelfde kleur maken of voor elke balk een andere tint kiezen.
  5. Voeg waarde toe - klik hier om nog een balk toe te voegen voor weergave op de grafiek. Elke statistiek geeft één balk in de grafiek weer en u kunt er zoveel toevoegen als u nodig hebt. Als u een paar vraagblokken heeft gemaakt, wilt u misschien een statistiek toevoegen zodat een balk wordt weergegeven met scores voor elk vraagblok.

Nadat u de balken hebt ingesteld, kunt u een aantal elementen van de y-as aanpassen:

PDF Staafdiagram y-as

1. Y-as schaalinterval - gebruik de pijlen of voer een waarde in om de afstand van de schaal te bepalen. In de bovenstaande voorbeeldgrafiek is het schaalinterval ingesteld op 20.
  2. Y-as max - gebruik de pijlen of voer de maximale waarde in die aan de rechterkant van de schaal moet verschijnen.
  3. Y-as titel - dit is het label dat direct onder de y-as wordt weergegeven.
  4. Stel het aantal decimalen na de komma in - kies hier of u gegevenswaarden met of zonder decimalen wilt weergeven (alleen ingesteld op 0). Houd het simpel - meer dan 2 cijfers achter de komma kunnen de kaart overladen met teveel gegevens.
  5. Y-as spleetbreedte - dit is de afstand tussen de kolommen. Dit past de spleetbreedte in percentage aan en vergroot of verkleint ook de staafbreedte.

Tip: Om geavanceerde ontwerpwijzigingen in het staafdiagram aan te brengen, kunt u een aangepast CSS-bestand uploaden.

Nu u uw staafdiagram hebt ingesteld, kunt u ook de plaatsing en de grootte configureren.

ReportR staafdiagram plaatsing

Kaartplaatsing - de grafiek wordt standaard gecentreerd op de pagina. Klik links of rechts als u het diagram links of rechts van de pagina wilt uitlijnen.
Kaartgrootte - gebruik de pijlen om de kaart groter of kleiner te maken.

Als je een snel voorbeeld wilt om te controleren hoe alles wordt weergegeven, zorg er dan voor dat je minimaal één reactie hebt. Klik vervolgens eenvoudig op Opslaan en test PDF boven aan de pagina.

Als u deze widget alleen onder bepaalde voorwaarden wilt weergeven, is het tijd om de logica van de widget in te stellen. Klik op regel aanpassen en selecteer nu in het vervolgkeuzemenu welke voorwaarde er moet worden gebruikt om te beslissen wanneer de widget moet worden weergegeven.

PDF widget regels

Nadat u de beginvoorwaarde heeft gekozen, kunt u precies aangeven aan welke voorwaarden moet worden voldaan. Het antwoord op de vraag moet bijvoorbeeld groter zijn dan een bepaald aantal. Als u een complexere voorwaarde nodig heeft, klik dan op de witte cirkel met een paars + teken om een criteria toe te voegen die naast de andere criteria komen (EN), of in plaats van (OF).

ReportR widget logica regels

Tip: Als u uitkomsten heeft ingesteld, kunt u een uitkomst kiezen als criterium voor het weergeven van de widget. Kies uitkomst in het vervolgkeuzemenu en selecteer vervolgens wat de uitkomst wel of niet gelijk moet zijn, zodat de widget wordt weergegeven. U kunt de uitkomst instellen als het enige criterium, of als een extra criterium zoals hieronder weergegeven. In dit voorbeeld hebben we op de paarse + knop geklikt en toegevoegd dat de widget moet worden weergegeven als zowel aan het antwoord op introveldcriteria EN aan de uitkomstcriteria is voldaan.

ReportR - widget logica regels uitkomst

Nadat u de logica-regels heeft opgeslagen, vergeet dan zeker niet om de PDF op te slaan! Daarna bent u klaar om meer widgets toe te voegen!

Bekijk ook onze andere widget handleidingen:

1. Tekst
  2. Tabel
  3. Pagina Einde
  4. Vraag blok KPI
  5. Spiderchart
  6. Formule KPI
  7. Staafdiagram
  8. Meterdiagram
  9. Cirkeldiagram
  10. Beeld