Slidebar (cijfers)

Deze functie is opgenomen in alle plannen.

Een slidebar (cijfers) is een type beoordelingsvraag. Beoordelingsvragen worden gebruikt om een duidelijk beeld te krijgen van hoe goed je het doet of hoe leuk iemand je product, service of bedrijf vindt. In plaats van vage aannames krijg je een exact getal of een score op een schaal die je hebt gekozen.

Dit is een voorbeeld van een vraag met een slidebar (cijfers):

1 Voeg een Slidebar (cijfers) vraag toe aan uw vragenlijst

Klik op het tabblad Vragen op de knop + Vraag toevoegen.

Vraag toevoegen - slidebar cijfers

Selecteer Slidebar (Cijfers) in de lijst met vraagtypen. Klik op Vraag toevoegen.

Selecteer slidebar cijfers

JE hebt nu een slidebar (cijfers) aan je enquête toegevoegd. Je kan de algemene vraaginstellingen wijzigen, de vraag bewerken en de slidebar (cijfers) maken.

Slidebar cijfers - vraag, antwoordopties

2 Wijzig de algemene vraaginstellingen

Wijzig de algemene vraaginstellingen - slidebar cijfers

1. Verberg/toon de vraaginstellingen.
  2. Wijzig de vraagvolgorde.
  3. Wijzig het vraagtype.
  4. Maak de vraag actief/inactief.
  5. Kopieer, verwijder of bekijk die specifieke vraag.

3 Bewerk de vraag

Bewerk de vraag - slidebar cijfers

1. Typ hier je vraag. Wilt u uw tekst vet of cursief maken? Meer informatie over alle rich text-editorpictogrammen vind je in deze handleiding.
  2. Klik op Voeg Media toe of YouTube-video toevoegen om afbeeldingen of video's te uploaden om je vragenlijst leuker te maken. De afbeelding of video wordt boven je vraag weergegeven. Het bestand moet kleiner zijn dan 2MB. Als je een YouTube-video wilt toevoegen, klik je op de YouTube-videoknop en plak je de link van Youtube in het tekstveld dat verschijnt.
  3. Maak de vraag verplicht - schakel de knop in om te vereisen dat respondenten de vraag beantwoorden voordat ze naar de volgende vraag gaan.

4 Maak de slidebar (cijfers)

Slidebar cijfers antwoordopties

1. Low-end waarde - Dit is de laagste waarde die een respondent kan kiezen.
  2. Low-end label - Dit is het label voor de laagste waarde, aan de linkerkant van de slidebar (cijfer). Gebruik een tekstlabel om de waarden meer betekenis te geven.
  3. High-end waarde - Dit is de hoogste waarde die een respondent kan kiezen.
  4. High-end label - Dit is het label voor de hoogste waarde, aan de rechterkant van de slidebar (cijfer). Voeg een tekstlabel toe om de waarden meer betekenis te geven.
  5. Waarde startpositie - Dit is de waarde van de plaats waar de indicatorknop start.
  6. Voeg een 'niet van toepassing'-antwoord toe - schakel deze knop in en een antwoordoptie Niet van toepassing wordt automatisch onder aan de antwoordopties weergegeven.
  7. Toon de geselecteerde waarde - Activeer deze knop om het geselecteerde getal recht boven de slidebar (cijfer) te tonen (zie afbeelding hieronder). Als deze functie is uitgeschakeld, wordt het aangegeven antwoord niet weergegeven op de slidebar (cijfer) en als de respondent een nummer heeft gekozen naast de hoogste of laagste van de schaal, kunnen ze niet zien welk antwoord ze hebben geselecteerd.
  8. Voeg een tekstvak toe om te specificeren of laat een extra opmerking achter - wanneer deze knop is ingeschakeld, kan je je eigen tekst toevoegen om respondenten te vragen meer informatie te geven.

Dit is hoe je vraag eruit zal zien als je de geselecteerde waarde weergeeft en een extra tekstveld toont.

Log hier in om een slidebar (cijfer) toe te voegen aan je vragenlijst.