Formulier

Deze functie is opgenomen in alle plannen.

Vormvragen worden meestal gebruikt voor demografische vragen. De meeste mensen gebruiken dit vraagtype om gebruik te maken van de validatiefuncties en zorgen ervoor dat de gegevens op de juiste manier worden ingevoerd, bijvoorbeeld om te controleren of de e-mail een '@' bevat of dat de datum op dezelfde manier in alle e-mails is geschreven. enquêtes om fouten te voorkomen.

Vormvragen kunnen drop-downs, datumkiezers, e-mail-checkers enz. Bevatten, die hieronder allemaal worden uitgelegd. Alle formuliervelden worden op dezelfde pagina weergegeven, zoals dit:

Form question example

1 Voeg een formuliervraag toe aan uw vragenlijst

Log in en ga naar het tabblad Vragen. Klik op de knop + Vraag toevoegen.

Vraag toevoegen - formulier

Selecteer Formulier in de lijst met vraagtypen. Klik op Vraag toevoegen.

Selecteer formulier

Nu hebt u een formuliervraag toegevoegd. U kunt wijzigingen aanbrengen in de algemene vraaginstellingen, vraag-tekst en formuliervelden.

Formulier

2 Wijzig de algemene vraaginstellingen

Wijzig de algemene vraaginstellingen - formulier

1. Verberg/toon de vraaginstellingen.
  2. Wijzig de vraagvolgorde.
  3. Wijzig het vraagtype.
  4. Maak de vraag actief/inactief.
  5. Kopieer, verwijder of bekijk die specifieke vraag.

3 Bewerk de vraag

Bewerk de vraag - formulier

1. Voeg hier uw vraagtekst toe. Wilt u woorden onderstrepen in uw vraag of iets opvallen in een kleur of vetgedrukt? Klik hier voor meer informatie over de rich text-editorpictogrammen.
  2. Klik op Voeg Media toe of YouTube-video toevoegen om afbeeldingen of video's te uploaden om je vragenlijst leuker te maken. De afbeelding of video wordt boven je vraag weergegeven. Het bestand moet kleiner zijn dan 2MB. Als je een YouTube-video wilt toevoegen, klik je op de YouTube-videoknop en plak je de link van Youtube in het tekstveld dat verschijnt.

4 Maak uw formuliervelden

Dit is hoe de kant van de antwoordopties van het scherm eruit zal zien. Er zijn 7 soorten formuliervelden beschikbaar hier. Voor elke optie heeft u de mogelijkheid om deze verplicht te stellen, waarbij de respondent de vraag moet beantwoorden voordat hij verdergaat. U kunt er ook voor kiezen aangepaste validatie in te schakelen - lees hier meer over.

Tip: U zult merken dat er al een paar formuliervelden zijn toegevoegd om het gemakkelijker te maken. U kunt ervoor kiezen om ze te verwijderen of ze naar behoefte te wijzigen. U kunt ook een paar van hetzelfde type formulierveld hebben, bijvoorbeeld Tekst - enkele regel.

Antwoordopties - formulier

Klik op het omcirkelde vak met het type formuliervraag en u ziet dit vervolgkeuzemenu met alle mogelijke formuliervelden:

Menu - formulier

Laten we nu eens kijken wanneer u elk type veld zou willen gebruiken.

• Tekst - Enkele regel - Als u niet veel informatie nodig heeft, beperkt een enkele regel uw respondent om alleen de informatie in te vullen die u nodig hebt en waar u om vraagt.
  • E-mail - Dit selectievakje controleert de '@' en het einde van het e-mailadres om te zorgen dat mensen een echt e-mailadres toevoegen. Als zal ook controleren of er een "." en twee letters erachter. Als de tekst niet de structuur van een e-mailadres heeft, blijft de tekst rood totdat deze is gecorrigeerd.
  • Datum - Om er zeker van te zijn dat iedereen de datum op dezelfde manier schrijft, kunt u een datumveld gebruiken. Met dit veld kan de respondent een datum kiezen uit een kalender. Op deze manier heeft de datum dezelfde notatie in alle rapporten. Zie hieronder hoe dit in de eigenlijke vragenlijst zal verschijnen.
  • Cijfer - Heeft u alleen een nummer nodig, zoals een leeftijd of telefoonnummer? Kies het veld Nummer. Alleen cijfers en geen tekst kunnen in dit veld worden ingevoerd.
  • Dropdown - Wanneer respondenten op het vakje klikken, verschijnt een veld met antwoorden waaruit ze een veld kunnen kiezen. Voer uw antwoorden in het antwoordvak in met elk antwoord gescheiden door een komma.

Tip: gebruik een typeahead-vraag in plaats van een vervolgkeuzelijst (formuliervraag) als u meer dan 250 tekens of meer dan 15 antwoordopties hebt.

• Tekst - tekstvak - Dit veld geeft de respondent een groot gebied om het antwoord of de specifieke vragen waar je om vraagt in te vullen.
  • Opt-in - Gebruik dit als u wilt vragen of respondenten akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden of als zij zich willen aanmelden voor de nieuwsbrief. In de resultaten vindt u 'Y' voor gecontroleerd en 'N' als de respondent het vakje niet heeft aangevinkt.

Hier ziet u hoe de optie Datum eruitziet. Bekijk hoe de respondent op de pijl rechts moet klikken om toegang te krijgen tot de agenda, of dat hij eenvoudig de datum in zichzelf kan typen.

Date calendar - form

Klik op Formulierveld toevoegen om zoveel extra formuliervelden toe te voegen als u wilt.

Formulierveld toevoegen

5 Aangepaste validatie

Aangepaste validatie is een functie die beschikbaar is voor alle betalende plannen.

Validatie controleert de geldigheid van de ingevoerde gegevens en zorgt ervoor dat deze is ingevoerd in het formaat dat u hebt opgegeven.

Voeg aangepaste validatie toe om de formuliervelden te valideren Tekst - Tekstvak, Tekst - Enkele regel en Cijfer (die al alleen nummers toestaat).

Validatie - formulier

Nu verschijnt er een extra optie met de naam Validatie onder elk van de tekstvelden. Klik op het vervolgkeuzemenu om het gewenste type validatie te selecteren.

Validatie - formulier

U kunt ervoor kiezen om het veld te valideren door een exact aantal tekens op te geven, bijvoorbeeld in een postcode, een minimum- of maximumaantal tekens, misschien voor een werknemer-ID-nummer of telefoonnummer (VS).

Als u ervoor kiest om een exact aantal tekens of een minimum- of maximumbedrag op te geven, verschijnt er een vak waarin u het gewenste aantal tekens kunt invoeren.

Validatie - exact aantal tekens - formulier

Voor een nummerveld kunt u nadat u aangepaste validatie hebt geactiveerd, het minimum- en maximumaantal invoeren dat u wilt toestaan.

Minimum maximum - validatie - formulier

Als u een andere validatieoptie nodig heeft, kunt u contact met ons opnemen.

Nu hebt u tijd besteed aan het toevoegen van alle formuliervelden die u wilt, vergeet niet uw werk op te slaan!